Diskussioner

Alltså…

TIDEN är det viktigaste vi har – OCH,
om skattesystemet skall vara rättvist –
bör INGEN tvingas att lägga mer tid än andra för att betala sin del av skatten.

Tidsmässigt är skattebördan väldigt snedfördelad idag. Låginkomsttagare lägger mer tid än rika som inte tjänar så mycket på arbete utan mest på att äga.

Det blir rättvist om man baserar skatten på tid. Tiden är lika betydelsefull för varje människa oavsett hur hon/han värderas på arbetsmarknaden. Pengar kan de förmögna trixa med i all oändlighet – men TIDEN är absolut och lätt att mäta!

Med en tidsbaserad skatt lägger ingen mer tid än någon annan på skatten till det gemensamma. När vi börjar dela på tiden…så kommer alla att få mer tid över var för sig… som hon/han kan använda till precis vad man vill. Idag är vi löneslavar och berövade så gott som all vår tid – vi är stressade och har inte tid med våra nära och kära, vi blir sämre människor av att alltid känna att tiden inte räcker till – vi måste göra något åt detta!

Diskutera gärna detta!

Annonser

2 kommentarer till Diskussioner

 1. tosanen skriver:

  Hur kan man rättvist sätta varje persons timlön? Har själv ingen fast timlön, den varierar från uppdrag till uppdrag beroende på uppdrag eller resultat som kan ses först efteråt. Har själv inget speciellt yrke, utan gör flera olika saker i olika ”yrken” varvat när jag känner för det..

 2. tidfaktorekonomi skriver:

  Hej tosanen! De flesta arbetande människor i landet har timlön. Alla som har det ska ju deklarera den timlön som de har till skatteverket. För alla andra som inte har en fast timlön som t ex hantverkare, konstnärer, egna företagare m fl. måste man ju räkna ut det på något annat sätt. Då får man ju räkna ut skatten för dessa i efterhand. Alla egna företagare har ju idag skattekonton hos Skatteverket, dessa blir skatte-befriade tills att de tar ut pengar från kontot. I slutet av året räknar man om de pengar som tagits ut, så att också dessa betalar lika mycket av sin tid i samhällsavgift.

  Hur sätta rättvis timlön? Om jag har ett yrke som det finns många av så blir timlönen ganska uppenbar. Som egen företagare sätter man sin egen timlön. Det rättvisa ligger i att räkna ut så att alla lägger lika mycket av sin tid – av sitt liv – men självklart olika i pengar (beroende på vad ens tid är värd).

  Den här systemidén har ju aldrig prövats…om den åtminstone fick nå ut till allmän diskussion så kanske många fler i landet skulle vilja hjälpa till att tänka ut HUR mängder av saker skulle kunna lösas så rättvist som möjligt. För det är ju det som är målet… att göra något åt den ofattbara obalansen mellan oss människor.
  Hoppas jag lyckades klargöra något:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s