7. En ljusnande framtid

Boken utkom 2006:
”Trots den mängd elände som jag ansett det nödvändigt att framhålla är jag övertygad om att Sverige går mot lysande framgångar när nya teorier slår rot i vårt land. Omvälvningar har inträffat tidigare i historien, framför allt när naturvetenskaperna upphävt gamla föreställningar och vidskepelser.

Jorden är inte platt längre och den är inte heller medelpunkten i universum. Men det har tagit många sekler innan världens auktoriteter känt sig tvungna att acceptera dessa fakta. De nya idéernas upphovsmän har i de flesta fall själva aldrig fått uppleva förändringarna i världsbilderna som deras teorier gett upphov till. Hundratals år efter dessa snillens bort- gång skrattar allmänheten åt tidigare ”auktoriteter” som varit så enfaldiga att de inte insett det självklara i den nyare tidens betraktelsesätt.

Likadant kommer nya upptäckter under kommande sekler att förändra världsuppfattning och existentiella villkor. Detta framstår tydligt vid betraktande av den ekonomiska historiens utveckling, där man p.g.a. förutfattade föreställningar tidigare underlåtit att tillämpa vetenskaplig metod på objektiv grund, vilket fått förväntningarna på ekonomins resultat att pendla mellan hopp och förtvivlan, överflöd och svält, välfärd och nöd, fred och krig. Orsaken är genomgående bristen på värdebas med absolut korrektiv i det ekonomiska systemet.

För första gången i historien presenters här hur värdebasläran kan appliceras på ekonomin. Det är min förhoppning att övriga s.k. samhällsvetenskaper skall inspireras till äkta vetenskapliga omtolkningar med hjälp av värdebasläran, vilket borde vara möjligt att upptäcka när tid-värdebasen visat sin självklara integration i skattesystemet och därigenom framkallat överskådligare och striktare regelsystem för ekonomin.

Rom byggdes inte på en dag, lyder ett talesätt, och det kommer säkert att ta sin tid innan dagens maktsystem låter sig rubbas. Men någon gång och någonstans måste förnyelsen ta sin början och sanningen låter sig inte döljas hur länge som helst”.

Annonser

Om tidfaktorekonomi

Interested in new economical ideas - to save the world!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s